IMG_4490

Kornati izložba maslinik 2IMG_4023

Levrnaka je jedan od 89. otoka arhipelaga Kornata, gdje sam prije dvije godine održala izložbu svojih fotografija pod nazivom “Exhibition of Croatian Islands by ST”.
Kako je izložba bila dio sadržaja Wild festivala u masliniku odlučila sam fotografije, umjesto kaširanja, aplicirati na pamuk, odnosno bijele majice kako bi izgledalo kao da se suši rublje…

Počelo je u inozemstvu

A sve je počelo iz ljubavi prema putovanjima, prirodnim ljepotama, baštini i umjetnosti. Istraživanje, putovanje, otkrivanje i zaustavljanje tih trenutaka okom foto objektiva za mene je bio pravi “suvenir”. Onaj koji nosimo kao uspomenu na neko mjesto, to sjećanje. Iz potrebe za neprestanom promjenom, u stalnom traženju nečega dok promatramo sebe na nekom putu “do tamo”. Moja putovanja su bila razna, od privatnih, do poslovnih, a najčešće edukacije po međunarodnim seminarima i kongresima. No, uvijek se našlo vremena za obići grad, upoznati mjesto, znamenitosti i domaćine.

Portugal
Najdraža su bila
ona iz zabave, od modnih revija u Parizu, do karnevala u Veneciji, godišnjeg odmora na proputovanju po Španjolskoj, amsterdamskog ljeta te portugalskih pješčanih plaža. Domaća ljetovanja zamijenile su europske i afričke destinacije, ljetovališta, pješčane plaže, egzotične životinje, strani običaji i tradicija, no svakom prilikom željela sam ih čuti, naučiti i proučiti.

Tunis2

Neki tamo otoci

Iako je Pag bio uobičajena destinacija prije pet godina na nagovor prijatelja otputovala sam na “daleki” otok Vis. Tamo sam otkrila „mali raj na zemlji“ i krenula obilaziti okolne otoke Šolta, Brač, Hvar, Korčula, Proizd, Lastovo. S fotićem u ruci izgledala sam poput pomanitalih Japanaca u centru Zagreba. Zanimljivi detalji, prirodno oblikovano srce u kamenu, kamen pretvoren rukom slikara u morkog psa, znamenitosti, pejzaži, životinje, biljke, priroda, baština srce (he:art) su otoka i svaki za sebe pričaju svoju priču.

Foto majica

IMG_7487Razni motivi sa svakog otoka u nekoliko fotografija  činili su foto izložbu na majicama. Na etiketi svake majice bila je poruka:

Dear friend, 
I wish that you take home good memories from the he:arts of Croatian Islands. This detail is a part of the story named  „Exhibition of Croatian Islands by ST“ which reveals the beauties of islands as souvenirs.
Ljudi su to prepoznali i željeli su biti te priče, htjeli su ponijeti sa sobom taj mali detalj otoka u fotografiji, na majici za uspomenu.

 

 

 

Nastali su foto suveniri He:art

Autorske fotografije aplicirane na prirodne materijale od kojih su nastali proizvodi: majice od pamuka, magneti i satovi od benkovačkog kamena, drveni magneti, jastučnice od konoplje, jastuci punjeni ljuskama heljde, laneni cekeri, platnene torbice, ogrlice od prirodno probušenih oblutaka i morskog konopa.

Zašto ime He:art?

Na putovanjima po otocima pratio me oblik srca. Od oblika oblutaka na plaži do stijene na kojoj oblik srca izgleda kao uklesano u hrid. Nepravilni oblik tog srca na Šolti zapravo jako podsjeća na oblik koji ima otok Galešnik – otok srce. Sve ove kreacije nastale su iz srca, u trenutku inspiracije. Srce otoka su uspomene koje ponesemo.

Što znači dvotočka?

Slova su odvojena dvotočkom jer je “he:art” skraćenica za “healing art” što proizvodi promoviraju. Healing art označava upotrebu raznih vrsta umjetnosti za samoobnavljanje. Što sam sve snimila na putovanjima po otocima, kako sam shvatila da me fotografiranje opuštalo od stresa, otvaralo kreativnost i obnavljalo puneći mi baterije pročitajte u idućem postu u rubrici Umjetnost.

Više o majicama potražite putem kontakt podataka.

He:art of story

Post navigation


Odgovori