INOVA4

Inspiracija za mene kreće iz prirode, umjetnosti, putovanja, dizajna, materijala, svega zanimljivoga što me okružuje. Zatim nastane skica, neka ideja izražena crtežom, na prvom papiru koji mi se nađe pod rukom. Ta kreacija nastane iz srca, a zatim kreće njezina realizacija u materijalno, čime dobiva oblik. Jednostavnom definicijom rečeno, dizajn je umjetničko oblikovanje predmeta za upotrebu, a oni mogu biti i umjetnost za sebe.

INOVA3

Inspiracija za drveni magnet došla je u trenutku skiciranja još jedne u nizu kocki koje sam godinama crtala pričajući s nekim na mobitel. Bilo je to rješenje za moje četveroumljenje kako staviti četiri fotografije na drvenu pločicu. Od plosnatih drvenih magneta do kreacije jednostavnog dizajna, foto kocke s QR kodom, nastala je inovacija.

Što je Cro Cube?

Cro Cube je multimedijalna drvena kocka u funkciji magneta (suvenira) i igračke (memo igra za djecu). Suvenir je izrađen od domaće jelovine. To je ujedno i online komunikacijski kanal za promotivne svrhe u turizmu. Upotreba alata, QR koda, koji vodi na multimedijalni kanal, You Tube, spoj je novih tehnologija s tradicionalnim materijalima. Drvena kocka na čijim se plohama nalaze fotografije hrvatskih gradova i otoka. Na šestoj plohi nalazi se magnet i QR kod na kojem je promotivni video grada, a turist ga očitovanjem mobitelom ili tabletom može vidjeti na svom ekranu. Cro cube nije samo drveni magnet za hladnjak ili igračka već multimedijalni kanal turističke zajednice i promotivni materijal svakog grada u Hrvatskoj. Može zamijeniti tiskane promotivne materijale i digitalizirati ih. Inovacija je namijenjena turistima, Turističkim zajednicama i svima onima koji kroz fotografiju i video žele dugotrajnu uspomenu na mjesto koje su posjetili. Cilj je promoviranje prirodnih ljepota Hrvatske kroz multimedijalne oblike.

Najbolja inovacija u turizmu

Hrvatska rukotvorina suvenir Cro Cube osvojio je zlatnu medalju na 40. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA, održanom od 5. do 7. studenog 2015. u Karlovcu. Te još dvije, vrlo vrijedne nagrade: za najbolju inovaciju u turizmu i nagradu “Budi uzor“ za mladog poduzetnika Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

Više informacija o Cro Cube možete dobiti putem e-maila koji se nalazi u kontaktima.

INOVA4

*NAPOMENA: Proizvod je zasticen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo po brojem za dizajn D20150186A i ime proizvoda Z20151427A
CRO cube – drvena kocka s digital promocijom

Post navigation


Odgovori