Korčula-korčula3_pr

Zalazak
Fotografija je način zabilježavanja događaja, stvari kao i likovnih elemanata oko nas uz pomoć ulaska svjetlosti kroz leću.

Kao amaterski fotograf, zaljubljenik sam u tu vrstu umjetnosti, no i druge poput glazbe, kazališta, filma, slikarstva, plesa. Fotografirajući meni zanimljive detalje otoka, ljude, pejzaže, građevine željela sam zaustaviti taj trenutak radosti, kreacije i sreće, kako bih ga pokazala drugima.Sam taj proces stvaranja djelovao je na mene iscjeljujuće nakon napornog radnog dana u korporaciji. Poznato, zar ne?

Bavljenje nekom od vrsta umjetnosti i bilo kakavim kreativnim, ručnim radom opušta nas, a može zamijeniti uzimanja tableta, dodataka prehrani i supstanci za smirenje (don’t take pills, take art”).

Uvala na Visu

Poticaj za putovanje po otocima dogodio se u maloj uvali nedaleko Komiže na otoku Visu. Ideja je bila obići ih što više to ljeto, a zatim nastaviti projekt obilaska bar većih, njih 78 otoka, a naravno da bi bilo divno i ostalih 524 otočića te 642 hridi i grebena. Osim istraživanja otoka uzduž i poprijeko, najkompliciranije bilo je otići s otoka na otok zbog slabe povezanosti. Vis – Split – Korčula – Lastovo bilo je  dugo putovanje presjedanja po trajektima no svakako nezaboravno iskustvo svakog ljubitelja brodova i dugih, sporih vožnji dok vas prati neprestano plavetnilo mora. Vožnja brodom još je jedan način otpuštanja stresa, a već u ugodnom razgovoru sa suputnicima, lokalnim stanovništvom, saznajtete osnovne informacije što vidjeti od znamenitosti, kulturne baštine i mjesta za izlazak. Ljubazni domaćini trude se ugostiti svakog, često zalutalog gosta, za razliku od razvikane Novalje s masnovnim turizmom gdje je gost na cijeni koliko i njegov novčanik, sa skrivenom željom da što prije otputuje negdje drugdje.

I dok hodaš, gledaš, istražuješ, ispituješ ne osvrćeš se oko sebe gledajući krajolik, prirodu. Malo tko od lokalnih spominje prirodne ljepote, već valjda navknuti na njih. O tome više u rubrici Priroda.

 

 

Trenutak zaustavljen foto objektivom 

Post navigation


Odgovori